• Nadwiślańska Agencja Turystyczna

Jadłospis dla dzieci ze żłobka:

2017-10-16 - poniedziałek

śniadanie
Płatki kukurydziane 20g ''Mleko świeże Mleczarnia Wieprz 2% tłuszczu'' 150g, *(1,3)
Masło 10g, (1) Dżem owocowy niskosłodzony 10g, pieczywo mieszane białe i ciemne 50g,*(3)
Herbata z sokiem malinowym 200ml

obiad

Zupa porowa z warzywami zabielana śmietanką na wywarze jarzynowym 250g *(11,1,3)
Makaronowe świderki z pomidorowym sosem bolońskim z mięsem 200g *(1,3)
Kompot z owoców mieszanych 160ml
podwieczorek
Kanapka z pieczywa pełnoziarnistego z pieczonym pasztetem i warzywami 150g, *(3,1)
Herbata owocowa 200ml


2017-10-17 wtorek

śniadanie

Wędzona kiełbaska z szynki na gorąco 100g , sos pomidorowy 10g, masło 10g *(1),
ogórek 20g, Pieczywo mieszane pełnoziarniste 50g *(3), Herbata z cytryną 200ml *(5)

obiad
Rosół z makaronem ''alfabet'' (wywar z trzech rodzajów mięsa i warzyw)250g *(11,3)
Klopsik drobiowy duszony – sos koperkowy 60g *(1,2,3,11)
Surówka z włoskiej kapusty i warzyw 80g
Kasza pęczak 100g *(1.3)
Kompot z owoców mieszanych 250 ml

podwieczorek Domowa Szarlotka z jabłkami - własnego wypieku 150g, Kawa Inka 200ml *(1,2,3)




2017-10-18 - środa

śniadanie

Kanapkowy twarożek ze szczypiorem i zielonym ogórkiem 20g *(1), szynka z indyka 20g,
masło 10g *(1) Chleb graham 50g *(3), Herbata malinowa 200ml
obiad

Krupnik z warzywami i kaszą z dodatkiem świeżych ziół na wywarze wołowym 250g *(3,1,11)
Domowe kluski na parze z gorącą czekoladą 50g *(1,3)
Kompot owocowy 200ml

podwieczorek owoce-Banan 1szt, Andrucik


2017-10-19- czwartek

śniadanie

Wędlina szynkowa wędzona 20g, pomidor 20g, masło 10g, sałata zielona 5g,
pieczywo mieszane pełnoziarniste 50g, Herbata z cytryną 150g,

obiad

Zupa Pomidorowa z ryżem naturalnym na wywarze warzywnym 250 g *(1,3)
Kotlecik drobiowy gotowany na parze 50g
Buraczki gotowane tarta ćwikła 60g
Ziemniaki gotowane 100g *(1)
Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek Owoce – Winogrona , herbatnik




2017-10-20- piątek

śniadanie

Bułka grahamka z masłem 50g *(3,1), ogórek zielony i rzodkiewka 30g, Ser Gouda 20g, *(1)
Kakao naturalne z miodem 250ml *(1,5)
obiad

Zupa krem dyniowy z warzywami grzankami razowymi (wywar warzywny) 250 ml *(1,3)
Jajka w sosie śmietanowo-chrzanowy 50g *(2)
Ziemniaki gotowane 50g *(1)
Witaminowa surówka z marchwi i jabłek 60g *(1)
Kompot owocowy 50g
podwieczorek Galaretka owocowa kolorowa z rureczką biszkoptową i bitą śmietaną 200g


2017-10-23 - poniedziałek

śniadanie
Płatki kukurydziane z miodem ''Mleczarnia Wieprz'' 2% tłuszczu 150g, *(5,1,3)
Dżem owocowy niskosłodzony 10g, masło 10g *(1)
Pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata z cytryną 150g *(5)

obiad

Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana śmietanką na wywarze jarzynowym 250g, *(1,3,11)
Domowe pierogi z mięsem okraszone złotą cebulką 150g *(1,3,11,2)
Kompot z mieszanych owoców 150g

podwieczorek
Kanapka z polędwicą indyczą , pomidorem i sałatą zieloną 150g,
Herbata 200ml *(1,3)



2017-10-24 - wtorek

śniadanie
Serek topiony 10g, drobiowa kiełbasa 10g, pomidor 20g, masło 10g *(1) ,
zielona sałata 5g, chleb razowy 50g *(3) , herbata z cytryną 150g, *(5)

obiad

Zupa jarzynowa z bukietem warzyw (na wywarze warzywnym) 250ml *(11,2,3)
Indyczy sznycel gotowany na parze 60g
Surówka warzywna z białej kapusty i kolorowych warzyw 80g
Ziemniaki gotowane 100g
Kompot owocowy 150g

podwieczorek
Jabłko, wafitki kukurydziane


2017-10-25 - środa


śniadanie
Szynka wędzono parzona 30g, pomidor 20g, masło 10g *(1) , zielona sałata 5g
chleb razowy 50g *(3) , herbata z cytryną 150g, *(5)

obiad

Zupa grochowa z ziemniakami, boczkiem, kiełbasą i świeżym czosnkiem 250ml
Naleśniki z owocami w żelu oprószone cukrem pudrem 200g
Kompot owocowy 150g

podwieczorek
gruszki, ciasteczko owsiane


2017-10-26 czwartek

śniadanie

Biały twarożek 30g *(1), miód 20g *94), zielony ogórek 20g, masło 10g, *(1)
pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata z cytryną 150g *(5)
obiad

Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami na wywarze buraczanym 250g *(2,1,3,11)
Kolorowy Gulasz drobiowy z papryką 50g, *(3,11)
Ziemniaki 100g *(1)
Surówka warzywna z sosem vinegret 50g,
Kompot owocowy 150ml

podwieczorek
Jogurt owocowy, ciasteczko biszkoptowe bez cukru *(1,3)


2017-10–27 Piątek

śniadanie:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 40g *(2), sałata zielona 5g, pomidor 10g
rzodkiewka 10g, masło 10g *(1), Pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata z cytryną 150g *(5)

obiad

Żurek z ziemniakami na naturalnym zakwasie 250g, *(1,3,11)
Rybka mielona gotowana na rosołku warzywnym 50g *,(1)
Ziemniaki gotowane 100g
Surówka z kapusty kiszonej,marchwi i z natką pietruszki 50g
Kompot owocowy z dodatkiem aronii 200ml

podwieczorek

Owoc - Kiwi – paluszki naturalne bez soli

Niepubliczne Przedszkole Ekologiczne
"Bajkowy Dworek"


Oświęcim, ul. Prusa 1
tel. 33 848 58 58
kom. 506 146 946
e-mail: biuro@bajkowy-dworek.pl
Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)