• Nadwiślańska Agencja Turystyczna

Nowy jadłospis w przedszkolu:

2018-01-22 – poniedziałek

śniadanie
Owsianka 50g ''Mleko Mleczarnia Wieprz 2% tłuszczu'' 150g *(4,1,3)
Masło 10g *(1), Dżem owocowy niskosłodzony 10g, pieczywo pełnoziarniste 50g *(3)
Herbata sokiem owocowym 250 ml

obiad
Zupa jarzynowa z warzyw sezonowych zabielana ( na wywarze warzywnym) 250g *(1,3)
Makarononowe piórka z sosem spadetti z mięsem i warzywami 250g *(11,3,1)
Owocowy Kompot 200ml

podwieczorek
Kanapka z szynką wędzono parzoną i warzywami 150g, *(1,2,3,)
Herbata owocowa 200 ml

2018-01-23 wtorek

śniadanie
Twarożek – Do wyboru: na słodko lub ze szczypiorkiem i rzodkiewką 80g *(1), masło 10g *(1)
Pieczywo mieszane pełnoziarniste 100g *(2), Herbata z cytryną 200ml *(5)

obiad
Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze jarzynowym 250g *(1,2,3,11)
Sznycel indyczo-wieprzowy z cebulką i pietruszką 50g *(1,3,11)
Delikatna sałatka z buraczków i marchwi 60g *(1)
Ziemniaki gotowane ''gniecione'' 100g, *(1)
Kompot z owoców mieszanych 200ml

podwieczorek
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką, Sok owocowy

2018-01-24 - środa

śniadanie
Szynka wędzono-parzona 20g, jajko na twardo 30g *(3)masło 10g *(1), sałata zielona 5g,
ogórek zielony 20g, Pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata z sokiem 200ml

obiad
Kremowa Zupa grochowa z grzankami (na wywarze wieprzowym) 250g *(1,2,3,11)
Naleśniki z serem z brzoskwiniami i jabłkiem oprószone cukrem pudrem 150g, *(1,2,3)
Kompot z owoców mieszanych 200 ml

podwieczorek
Mandarynki 150g, Podpłomyk *(3)

2018-01-25- czwartek

śniadanie
Ser żółty 20g *(1), polędwica indycza 20g, pomidor 20g, masło 10g *(1),
pieczywo mieszane 50g *(3) Herbata 200 ml

obiad
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze jarzynowym 250 g, *(11,3)
Filecik drobiowy smażony w cieście naleśnikowym z nasionami sezamu 100g *(1,2,3,8)
Ziemniaki gotowane 100g *(1)
Surówka z marchwi i jabłek z dodatkiem jogurtu 50g *(1)
Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek
Rogal z masą kakaową 100g, Kawa Inka z mlekiem 200ml

2018-01-26- Piątek

śniadanie

Pasta jajeczna 60g *(1), szczypior na kanapkę 2g
Pomidor 20g, masło 10g *(1)
Pieczywo pełnoziarniste 50g, Herbata owocowa 200 ml

obiad
Ukraiński barszcz z ziemniakami i fasolą zabielany na naturalnym zakwasie 250g *(1,11)
Pierogi cynamonowo-serowe leniwe okraszone masłem i cukrem trzcinowym 200g
Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek
owoce banany- biszkopcik przekładany z galaretką

2018-01-29 – poniedziałek

śniadanie
Zupa Mleczna z makaronem Mleko ''Mleczarnia Wieprz'' 2% tłuszczu 150g, *(1,4,3)
Dżem owocowy niskosłodzony 10g, masło 10g *(1)
Pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata z sokiem 200 ml

obiad
Zupa marchwianka z warzywami zabielana ( na wywarze jarzynowym) 250g *(1,11,3)
Kolorowy kociołek z mięsem drobiowym i warzywami 200 g
Ryż biały gotowany 120g
Kompot z mieszanych owoców 150g
Ćwiartka Jabłka na deserek

podwieczorek
Kanapka z szynką wędzono-parzoną, pomidorem i sałatą zieloną 150g, Herbata z cytryną 200ml

2018-01-30 – wtorek

śniadanie
Serek topiony 20g *(2,1), szynka drobiowa 20g, pomidor 10g,
sałata zielona 5g, masło 10g *(1), Herbata saga z cytryną i cukrem 200ml *(5)

obiad
Zupa brokułowa z makaronem (na wywarze wołowo-jarzynowym) 250g, *(11,3,1)
Kluski na parze z musem jogurtowym z owocami 150g, *(1,2,3)
Kompot owocowy 200ml

podwieczorek
Pomarańcze, Ciasteczko z niską zawartością cukru

2018-01-31 - środa

śniadanie
Chałka z kruszonką 100g, miód 10g *(4), masło 10g *(1), serek twarożek 20g *(1)
Kakao naturalne 200 ml *(1)

obiad
Krem z zielonego groszku i warzyw z grzankami 250ml *(11,3,2)
Krokiet z mięsem i sosem koperkowym 150g *(1,2,3,11)
Surówka '' kolesław '' z biełej kapusty i warzyw 80g
Kompot owocowy 150g

podwieczorek
Ciasto domowy jabłecznik 150g *(1,3) Sok owocowy 200ml

2018-02-01 czwartek

śniadanie
Sałatka jarzynowa 50g szynka 20g, masło 10g *(1), pieczywo mieszane 50g *(3)
sałata lodowa 5g, Herbata z cytryną 150g *(5)

obiad
Rosół staropolski z tartym ciastem 250g*(1,3,11) na wywarze drobiowym, wołowym z warzywami
Wieprzowy gulasz 80g *(3)
Kasza jęczmienna gotowana 100g *(3)
Sałatka z czerwonej kapusty z cebulą i pietruszką 50g,
Kompot owocowy 150ml

podwieczorek
Galaretka owocowa, kolorowa z bitą śmietaną i rureczką biszkoptową 150g

2018-02-02 – Piątek

śniadanie
Ser gouda 40g, *(1) sałata zielona 5g, pomidor 10g
ogórek zielony 10g, masło 10g *(1), Pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata z cytryną 150g *(5)

obiad
Barszcz biały z ziemniakami i warzywami na naturalnym zakwasie 250g, *(1,3,11)
Rybka miruna smażona 50g, *(1,2,3,11)
Marchew zasmażana 50g *(3,11,1)
Ziemniaki 100g *(1)
Kompot owocowy z dodatkiem aronii 200ml

Podwieczorek
jogurt owocowy, herbatniki
Niepubliczne Przedszkole Ekologiczne
"Bajkowy Dworek"


Oświęcim, ul. Prusa 1
tel. 33 848 58 58
kom. 506 146 946
e-mail: biuro@bajkowy-dworek.pl
Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)