2020-10-12

śniadanie Płatki kukurydziane 20g ''Mleko świeże Mleczarnia Wieprz 2% tłuszczu'' 150g, *(1,3) Masło 10g, (1) Dżem owocowy niskosłodzony 10g, pieczywo mieszane białe i ciemne 50g,*(3) Herbata z sokiem malinowym 200ml

obiad Kremowa zupa jarzynowa z grzankami na wywarze warzywnym 250g *(11,1,3) Makaron z serem i musem jogurtowym 200g *(1,3) Kompot z owoców mieszanych 160ml

podwieczorek

Owoc – Jabłka, wafelek kakaowy *(1,3)

2020-10-13 wtorek

śniadanie Kiełbaski z indyka na gorąco 70g , sos pomidorowy 10g, masło 10g *(1), ogórek 20g, Pieczywo mieszane pełnoziarniste 50g *(3), Herbata z cytryną 200ml *(5)

obiad Delikatna zupa ryżanka z marchwią i świeżą natką (wywar z trzech rodzajów mięsa i warzyw) 250g *(11,3) Sznycelek drobiowy – sos koperkowy 60g *(1,2,3,11) Delikatne buraczki czerwone 80g Kluski ziemniaczane 100g *(2,3) Kompot z owoców mieszanych 250 ml

podwieczorek

Domowe ciasto drożdżowe z serem 80g *(1,2,3) , Herbata owocowa 200ml

2020-10-14 - środa

śniadanie Kanapkowy twarożek ze szczypiorem i zielonym ogórkiem 20g *(1), szynka z indyka 20g, masło 10g *(1) Chleb graham 50g *(3), Herbata z sokiem malinowym 200ml obiad Krupnik z warzywami i kaszą z dodatkiem świeżych ziół na wywarze wołowym 250g *(3,1,11) Domowe kluski na parze z gorącą czekoladą 50g *(1,2,3) Kompot owocowy 200ml

podwieczorek

owoce - Banan 1 szt, Biszkopciki *(1,2,3)

2020-10-15- czwartek

śniadanie serek topiony 20g,Wędlina szynkowa wędzona 20g, pomidor 20g, masło 10g, sałata zielona 5g,pieczywo mieszane pełnoziarniste 50g, Herbata z cytryną 150g,

obiad Barszcz czerwony zabielany z jajkiem i ziemniakami 250g *(1,2,3,11) Drobiowy de vola z serkiem 50g *(2,3,11) Kolorowe sałaty z warzywami sos winegret ze szczypiorkiem 60g Ziemniaki gotowane 100g *(1) Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek

Zdrowy deser – Jogurt naturalny typu greckiego 100g *(1) Domowa granola z musli 20g *(3,4,6) Muss owocowy z jabłek, brzoskwiń i malin i wiśni 50g

2020-10-16- piątek

śniadanie Bułka grahamka z masłem 50g *(3,1), jajko na twardo 30g, ogórek zielony i rzodkiewka 30g, Ser Gouda 20g, *(1) Kakao naturalne z miodem 250ml *(1,5)

obiad Zupa Pomidorowa z ryżem naturalnym na wywarze warzywnym 250 g *(1,3) Ryba filet duszony z koperkiem 50g *(1,2,3,11) Ryż zielony ze szpinakiem 80g Marchew paryska oprószona ziołami 80g Kompot owocowy 150g

podwieczorek

owoc – Kiwi *(5) Wafle kukurydziane *(1,2,3)

2020-10-19 - poniedziałek

śniadanie Płatki kukurydziane z miodem ''Mleczarnia Wieprz'' 2% tłuszczu 150g, *(5,1,3) Dżem owocowy niskosłodzony 10g, masło 10g *(1) Pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata z cytryną 150g *(5)

obiad Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana śmietanką na wywarze jarzynowym 250g, *(1,3,11) Domowe gołąbki z kaszą i mięsem w sosie pomidorowym 200g *(1,3,11) Kompot z mieszanych owoców 200ml

podwieczorek

Jogurt owocowy 100g, owsiane ciasteczko 10g *(1,3) 2020-10-20 - wtorek

śniadanie Serek topiony 10g, drobiowa kiełbasa 10g, pomidor 20g, masło 10g *(1) , zielona sałata 5g, chleb razowy 50g *(3) , herbata z cytryną 150g, *(5)

obiad Zupa jarzynowa z makaronem i bukietem warzyw (na wywarze warzywnym) 250ml *(11,2,3) Kurczak w panierce z ziarnami 60g *(1,2,3,11,5,6) Surówka warzywna z białej kapusty i kolorowych warzyw 80g Ziemniaki gotowane 100g Kompot owocowy 150g

podwieczorek

owoce – Jabłko, krakers *(3) 2020-10-21 - środa

śniadanie Szynka wędzono parzona 30g, pomidor 20g, masło 10g *(1) , zielona sałata 5g chleb razowy 50g *(3) , herbata z cytryną 150g, *(5)

obiad Zupa grochowa z ziemniakami, boczkiem, kiełbasą i świeżym czosnkiem 250ml *(1,3,11) Naleśniki z serem i owocami w żelu oprószone cukrem pudrem 200g *(1,2,3) Kompot owocowy 150g

podwieczorek

Owoce – Banan, chrupka kukurydziana 2020-10-22 czwartek

śniadanie Biały twarożek 30g *(1), miód 20g *(4), zielony ogórek 20g, masło 10g, *(1) pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata z cytryną 150g *(5) obiad Barszcz czerwony z uszkami na naturalnym zakwasie z buraków 250g *(2,1,3,11) Gulasz z indyka 50g, *(3,11) Kasza jęczmienna 100g *(1) Ogórek konserwowy 70g, Kompot owocowy 150ml

podwieczorek Ciasto ze śliwkami pod kruszonką *(1,3), sok przecierany 150ml

2020-10–23 Piątek

śniadanie: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 40g *(2), sałata zielona 5g, pomidor 10g rzodkiewka 10g, masło 10g *(1), Pieczywo mieszane 50g *(3), kakao z mlekiem 150g *(5)

obiad Zupa ogórkowa zabielana z ryżem zabielana na wywarze jarzynowym z mięsem 250g, *(1,3,11) Rybka smażona w panierce 50g *,(1) Ziemniaki gotowane 100g Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i z natką pietruszki 50g Kompot owocowy z dodatkiem aronii 200ml podwieczorek

Owoc - gruszka, paluszki naturalne 20g

Legenda - Wykaz alergenów 1) Mleko i produkty pochodne 2) Jaja i produkty pochodne 3) Zboża zawierające gluten 4) Miód 5) Cytrusy 6) Orzechy ziemne i produkty pochodne 7) Orzechy tj. włoskie, migdały i produkty pochodne 8) Sezam i produkty pochodne 9) Soja i produkty pochodne 10) Ryby i produkty pochodne 11) Seler

Niepubliczne Przedszkole Ekologiczne
"Bajkowy Dworek"


Oświęcim, ul. Prusa 1
tel. 33 848 58 58
kom. 506 146 946
e-mail: biuro@bajkowy-dworek.pl
Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)