2019-09-02 - poniedziałek

śniadanie Klasyczne płatki Corn kukurydziane 20g *(3) ''Mleko świeże Mleczarnia Wieprz 2% tłuszczu'' 150g *(1) Masło 10g *(1), Dżem niskosłodzony 10g, pieczywo pełnoziarniste 50g, *(3) Herbata z syropem malinowym 200ml obiad Zupa jarzynowa zabielana na wywarze warzywnym ze świeżą natką 250g *(11,9,1,3) Pene makaronowe z sosem bolońskim ala spagetti 250g *(3,11,9,1) Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek Kanapka z szynką drobiową, pomidorem i sałatą 150g, *(3,1) Herbata Owocowa 200ml

2019-09-03 wtorek śniadanie Kanapeczki pełnoziarniste – Szynka wiejska wędzono-parzona 30g, masło 10g, *(1,2,3,) pomidor 10g, szczypior 05g, Pieczywo mieszane pełnoziarniste 50g, Herbata z cytryną 200ml *(5)

obiad Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze wołowo-drobiowym) 250g Drobiowe kotleciki z złocistej panierce 50g *(1,3) * (1,2,3) Zielone ogórki z jogurtem i koperkiem 50g Ziemniaki ''gniecione'' 100g, *(1) Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek

Owoc - Jabłko, andrucik kakaowy *(1,2,3) 2019-09-04 – środa

śniadanie Kiełbaski wieprzowe z szynki na gorąco 80g, sos pomidorowy 10g, masło 10g *(1), Zielony ogórek 20g, Pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata 150g obiad Delikatny krem grochowy z warzywami i grzankami razowymi (wywar mięsny) *(1,3,2,11) Naleśniki z serem twarogowym – ''cukier puder na posypkę'' 250 g *(1,2,3) Kompot z owoców mieszanych 200 ml

podwieczorek Owoc – Banan

2019-09-05- czwartek

śniadanie Biały ser na słodko lub pasta serowa z ogórkiem i rzodkiewką 70g *(1) masło 10g, *(1) Pieczywo pełnoziarniste 50g *(3) Herbata z sokiem 200 ml

obiad Rosół z makaronowymi literkami, warzywami i zieloną pietruszką (drobiowy) 250 g, *(3,11) Klopsiki wieprzowe w sosie śmietankowym 50g *(1,2,3,11) Kasza jęczmienna gotowana 100g *(1) Sałatka z czerwonej kapusty z warzywami 50g Kompot z owoców mieszanych 200ml

podwieczorek Owoce – Arbuz, rureczka biszkoptowa *(1,2,3)

2019-09-06- Piątek

śniadanie Żółty ser gouda 30g *(1), pomidor 20g, masło 10g (1), Bułki grahamki pełnoziarniste 50g (3) Herbata z sokiem 180ml

obiad Zupa ogórkowa z ryżem i warzywami (wywar wołowo-warzywny) 250g *(1,3,11) Ryba morszczuk 100g *(2,3,1,11) Ziemniaki 100g, *(1) Zasmażana marchew z groszkiem 50g *(3,1) Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek Jogurt owocowy, Herbatnik *(1)

2019-09-09 – poniedziałek

śniadanie Chrupki kukurydziane 20g, Mleko ''Mleczarnia Wieprz'' 2% tłuszczu 150g, *(1) Dżem owocowy nieosłodzony 10g, masło 10g *(1) Pieczywo mieszane 50g *(1) Herbata z sokiem malinowym 200ml

obiad Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietanką (wywar warzywny) 250g, *(1,3,11) Ryż na mleku z musem śmietankowym z jabłkami, brzoskwinią i jagodami 150g *(1) Kompot z mieszanych owoców 150g

podwieczorek Kanapka z pieczonym pasztetem z indyka, pomidorem i sałatą zieloną 150g, Herbata owocowa z dziką różą 200ml *(1,2,3)

2019-09- 10– wtorek

śniadani Polędwica z indyka 20g, pomidor 10g, sałata zielona 5g, masło 10g, Herbata saga z cytryną *(5) 200ml, Bułki grahamki 80g, *(3)

obiad Zupa koperkowa z tartym ciastem i natką (na wywarze drobiowo-jarzynowym ) 250g, Gulasz indyczy w delikatnym sosie z kolorową papryką 100g *(3,11) Surówka brokułowa z warzywami, kiełkami i sosem vinegret 50g Ryż z curry 80g Kompot owocowy 200ml

podwieczorek Domowe ciasto z owocami 100g *(1,2,3) Sok marchwiowo - owocowy 150 ml

2019-09-11 - środa

śniadanie Chałka z makiem 100g *(3), miód 20g *(4), twarożek 20g, masło 10g, *(1) Herbata z cytryną 200g *(1)

obiad Zupa fasolowa z ziemniakami na wywarze jarzynowym 250g *(1,3,11) Kluski na parze z polewą jagodową 180g *(1,2,3) Kompot owocowy 200ml

podwieczorek Owoce- brzoskwinie 2019-09-12 czwartek

śniadanie ser gouda 20g *(1), kiełbasa szynkowa 20g, masło 10g *(1), rzodkiewki 20g, weka 50g (3), Herbata owocowa 150g *(1)

obiad Zupa marchwianka z makaronem (na wywarze warzywnym) 250g *(1,11,3,2) Mielony sznycel wieprzowo-drobiowy 50g *(3,11) Ziemniaki gotowane 100g *(1) Sałatka z tartych buraczków 50g, Kompot owocowy 150ml

podwieczorek

Kolorowa Galaretka owocowa, świeże winogrono 150g,

2019-09-13 – Piątek

śniadanie Pasta jajeczna 50g *(2) sałata zielona 5g, pomidor 10g, ogórek zielony 10g, masło 10g *(1) Pieczywo mieszane 50g *(3) Herbata z cytryną 150g *(5)

obiad Staropolski barszcz biały z ziemniakami na naturalnym zakwasie 250g *(1,3,11) Kotleciki rybne z marchwią i koperkiem 50g *(1,2,3) Sałata zielona z sosem śmietanowym i koperkiem 50g Ziemniaki gotowane ''gniecione'' 100g *(1) Kompot owocowy z dodatkiem aronii 200ml podwieczorek

Owoce – Arbuz, ciasteczko kruche

Legenda - Wykaz alergenów 1) Mleko i produkty pochodne 2) Jaja i produkty pochodne 3) Zboża zawierające gluten 4) Miód 5) Cytrusy 6) Orzechy ziemne i produkty pochodne 7) Orzechy tj. włoskie, migdały i produkty pochodne 8) Sezam i produkty pochodne 9) Soja i produkty pochodne 10) Ryby i produkty pochodne 11) Seler

Niepubliczne Przedszkole Ekologiczne
"Bajkowy Dworek"


Oświęcim, ul. Prusa 1
tel. 33 848 58 58
kom. 506 146 946
e-mail: biuro@bajkowy-dworek.pl
Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)