• Nadwiślańska Agencja Turystyczna

2019-03-14 czwartek

śniadanie
Kiełbasa Krakowska 20g, pomidory 20g, masło 10g, pieczywo mieszane 50g, sałata 2g
Herbata z cytryną i cukrem 150g

obiad
Zupa pomidorowa z tartym ciastem na wywarze jarzynowym 250g, *(1,2,3,11)
Pieczeń wieprzowa w delikatnym sosie 50g, *(1,3,11)
Kasza jęczmienna *(3) gotowana 100g
Sałaka z czerwonej kapusty 50g,
Kompot owocowy 150ml

podwieczorek
Owocowy kisiel z soku owocowego 150g
owoc 50g

2019-03-15 – Piątek

śniadanie
Ser żółty gouda 40g *(1), sałata zielona 5g, pomidor 10g
ogórek zielony 10g, masło 10g, Pieczywo mieszane 50g, Herbata z cytryną 150g

obiad
Krupnik z warzywami i kaszą jaglaną na wywarze jarzynowym 250g, *(1,3,11)
Jajko w sosie koperkowym 100g *(2)
Delikatna marchew zapiekana 80g
Ziemniaki 100g *(1)
Kompot owocowy z dodatkiem aronii 200ml

podwieczorek
Ciasto kakaowe z cynamonem 100g *(1,2,3)

Sok owocowy z marchwią 150ml

 

Jadłospis

2019-03-18 - Poniedziałek

śniadanie
Płatki kukurydziane 20g ''Mleko świeże Mleczarnia Wieprz 2% tłuszczu'' 150g *(1,3)
Masło 10g *(1), Dżem owocowy niskosłodzony 10g, pieczywo mieszane białe i ciemne 50g *(3)
Herbata z cytryną i cukrem *(5)

obiad
Zupa kapuśniak z warzywami na wywarze wieprzowo-jarzynowym zabielany 250g *(1,3)
Ryż na mleku z musem truskawkowym i owocami 250 g *(1,2,3)
Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek
''Kolorowa'' kanapeczka z wędliną 150g *(1,2,3)
Herbata z cytryną

2019-03-19 Wtorek

śniadanie
Parówki z szynki z gorąco 100g *(11,1,3), ketchup łagodny 10g, masło 10g *(1), ogórek 20g,
Pieczywo mieszane 50g *(3) Herbata z sokiem owocowym i cukrem 150g

obiad
Zupa pomidorowa z makaronikiem na wywarze jarzynowym 250g *(1,3,11)
Filet drobiowy smażony w cieście naleśnikowym 50g *(1,2,3,11.8)
Witaminowa surówka z marchwi 100g,
Ziemniaki ''gniecione''150g *(1)
Kompot owocowy 200ml

podwieczorek
Domowe ptasie mleczko z biszkoptami i galaretką 150g,
Sok marchwiowy-owocowy 200ml *(1,2,3)

2019-03-20- Środa

śniadanie
Pasztet drobiowy 20g *(1,2,3), serek topiony 20g *(1), masło 10g *(1),
pomidor 20g, Pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata z cytryną i cukrem 150g *(5)

obiad
Wiosenna zupa z kalafiorem i warzywami na wywarze jarzynowym 250g *(1,2,3,11)
Pierogi leniwe z białego sera z masłem i cynamonem 250g *( 1,2,3)
Kompot z owoców mieszanych 250 ml

podwieczorek
Owoc sezonowy - Banan, Ciasteczko owsiane *(2,3)

2019-03-21 czwartek

śniadanie
Twarożek na słodko z miodem lub pasta z rzodkiewką 30g *(1,4), polędwica drobiowa 20g,
zielony ogórek 20g, masło 10g, *(1)
pieczywo mieszane 50g, *(3) Herbata z cytryną 150g, *(5)

obiad
Zupa ogórkowa z ryżem i warzywami na wywarze wołowo-jarzynowym 250 g *(1,3,11)
Klopsik indyczo-wieprzowy w sosie koperkowym 50g *(1,2,3,11)
Pęczak gotowany 100g *(1,3)
Buraczki czerwone gotowane tarte 50g (*1)
Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek
owoc – Jabłko, herbatnik

2019-03-22- piątek

śniadanie
Bułka grahamka z masłem 50g *(1,2,3) serem żółtym 20g *(1), serek kanapkowy 20g,
sałata zielona 5g, pomidor 20g, Herbata z sokiem malinowym 250ml

obiad
Barszcz czerwony z jajkiem 350g (gotowany na swojskim zakwasie) *(1,3,2,11)
Rybka filecik morszczuk 50g *(1,2,3,11,10)
Ziemniaki 50g *(1,)
Witaminowa surówka z kiszonej kapusty z marchwią, koperkiem i cebulką 70g,
Kompot owocowy 50g

podwieczorek
Jogurt naturalny – mus owocowy, nasiona słonecznika *(1,2,3)
2019-03-25 - poniedziałek

śniadanie
Płatki kukurydziane z miodem ''Mleczarnia Wieprz'' 2% tłuszczu 150g, *(1,2,3.4)
Dżem owocowy niskosłodzony 10g, masło 10g *(1)
Pieczywo mieszane 50g *(3) , Herbata z miodem i cytryną 150g, *(4,5)

obiad
Zupa minestrone z warzywami na wywarze wołowym gotowana 250g, *(1,3,11)
Gulasz indyczy 100g, *(3,11)
Kasza gotowana jęczmienna 120g *(1,3)
Surówka wiosenna z warzywami i kiszonym ogórkiem 70g
Kompot z mieszanych owoców 150g

podwieczorek
Kanapka z szynką, pomidorem i sałatą zieloną 150g, Herbata owocowa

2019-03-26 wtorek

śniadanie
Szynka wędzono parzona 20g, ser gouda 20g, pomidor 20g, sałata zielona, masło 10g,
Herbata z cytryną 200ml, pieczywo mieszane

obiad
Krem z białych warzyw z grzankami 250ml *(1,3,11)
Naleśniki z twarogiem oprószone cukrem pudrem 100g *(1,2,3)
Kompot owocowy 150g

podwieczorek
Jabłko 1 szt, biszkoptowa rureczka

2019-03-27 - środa

śniadanie
Serek Homogenizowany 100g, *(1,3) miód 10g *(4) masło 10g, *(1)
chleb razowy 50g *(3) herbata z sokiem 150g

obiad
Domowy rosół z makaronem i zieloną natką pietruszki 250g, *(2,3)
Udziec drobiowy pieczony 60g
Zielone ogórki w śmietanie z koperkiem 50g,
Ziemniaki 100g *(1)
Kompot owocowy 200ml

podwieczorek
Ciasto kakaowe z cynamonem *(1,2,3)
Sok marchwiowy przecierany

czwartek 2019-03-28

śniadanie
Szynka wędzona 10g, jajeczko gotowane 30g, ogórek 10g,
Masło 82% tłuszczu 10g *(1) Bułki grahamki pełnoziarniste 50g *(3)
Herbata z cytryną i cukrem trzcinowym 150g *(5)

obiad
Zupa serowa Neapolitańska z groszkiem ptysiowym na warzywnym wywarze 250g *(1,2,3,11)
Pasta asciutta spaghetti z sosem pomidorowym i mozzarellą 200g *(1,2,3,11)

podwieczorek
Chałka z kruszonką z twarożkiem 100g, herbata owocowa 150ml *(12,3)

2019-03-29 – Piątek

śniadanie
Pasta jajeczna 40g *(1), rzodkiewka 20g, masło 10g *(1)
Pieczywo pełnoziarniste 50g *(3), Herbata owocowa 200 ml

obiad
Zupa porowa z warzywami zabielana śmietanką na wywarze jarzynowym 250g, *(11,1,3,)
Kotleciki ziemniaczane z cebulką i pietruszką 80g *(1,2,3,11)
Marchewka na gorąco w glazurce 100g
Ziemniaki gotowane 100g, *(1)
Kompot owocowy z dodatkiem aronii 200ml

podwieczorek

Owoce – Banany, chrupka kukurydziana  

Niepubliczne Przedszkole Ekologiczne
"Bajkowy Dworek"


Oświęcim, ul. Prusa 1
tel. 33 848 58 58
kom. 506 146 946
e-mail: biuro@bajkowy-dworek.pl
Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)