• Nadwiślańska Agencja Turystyczna

Nadchodzący jadłospis:

2019-05-27 - poniedziałek

 

śniadanie
Płatki z miodem 20g ''Mleko świeże Mleczarnia Wieprz 2% tłuszczu'' 150g *(4,1,3)
Masło 10g *(1) Dżem owocowy niskosłodzony 10g, pieczywo mieszane 50g *(3)
Herbata z sokiem owocowym

obiad
Letnia Zupa jarzynowa z warzyw sezonowych zabielana śmietanką 250g *(1,3,11)
Spagetti z sosem pomidorowym z mięsem – ser holenderski 250g *(1,2,3,11)

Kompot z owoców mieszanych 200ml

 

podwieczorek

Kanapka z wędliną drobiowym i pomidorem 150g,

Herbata owocowa 250ml

 

2019-05-28 wtorek
śniadanie
Wiejska szynka wieprzowa 20g, jajko gotowane na twardo 0,5 szt, masło 10g *(1),

pomidor 20g, szczypior 05g, Pieczywo razowe 50g *(3) Herbata z cytryną 200ml *(5)

 

obiad
Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze jarzynowym zabielana 250g *(3,11)
Pasztecik z ciasta półfrancuskiego z mięsem 150g
Surówka z młodej białej kapusty z warzywami 100g
Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek

Domowy Sernik z brzoskwiniami Pani Reni, Kawa Zbożowa Inka *(1,3)

2019-05-29 - środa

 

śniadanie
Parówki z Szynki '' Tarczyński '' 50g *(11) łagodny sos pomidorowy 10g ,masło 10g, *(1)
Pieczywo mieszane 50g *93), Herbata z cytryną 150g *(5)

obiad
Zupa flaczki z drobiu z włoszczyzną i ziemniakami 250g *(1,2,3,11)
Naleśniki z białym serem twarogowym – truskawki w kawałkach 250 g *(1)

Kompot z owoców mieszanych 250 ml

 

podwieczorek

Arbuz 150g, Herbatniki

2019-05-30 czwartek

 

śniadanie

Twarożek na słodko z miodem lub pasta z rzodkiewką 30g *(1,4), polędwica drobiowa 20g,
zielony ogórek 20g, masło 10g, *(1)

pieczywo mieszane 50g, *(3) Herbata z cytryną 150g, *(5)

 

obiad
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze jarzynowym delikatnie zabielana 250 g *(1,3,11)
Pierś drobiowa w cieście 50g *(1,2,3,11)
Ziemniaki gotowane 100g *(1,3)
Marchew zapiekana w glazurze 50g (*1)

Kompot z owoców mieszanych 150g

 

podwieczorek

Owoc – Banan

2019-05-31- Piątek

 

śniadanie
Pasta jajeczna 40g *(2) ser żółty Gouda 20g, *(1) ogórek zielony 20g, masło 10g *(1)

bułki kajzerki 50g *(3) Herbata z sokiem 200ml

 

obiad
Barszcz czerwony z uszkami – naturalny wywar buraczany 250g
Paluszki rybne z fileta morszczuka 100g
Ziemniaki gotowane 100g,
Surówka z kiszonej kapusty z marchwią,cebulką i koperkiem 80g

Kompot z owoców mieszanych 200ml

 

podwieczorek

Owoce jabłka, Andrut kakaowy

2019-06-03 – poniedziałek

 

śniadanie
Płatki kukurydziane z miodem *(3) Mleko ''Mleczarnia Wieprz'' 2% tłuszczu 150g, *(1)
Dżem owocowy niskosłodzony 10g, masło 10g *(1)Pieczywo mieszane 50g *(3)

Herbata z miodem i cytryną *(4,5)

 

obiad
Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze jarzynowym gotowana 250g *(1,2,3,11)
Ryż gotowany na mleku z musem owocowym ze świeżymi truskawkami *(2,3) 200g

Kompot z mieszanych owoców 200ml

 

podwieczorek

Kolorowa kanapeczka wiosenna z wędliną i warzywami

Herbata owocowa 200ml

 

2019-06-04 – wtorek

śniadanie
Biały twarożek z rzodkiewką 30g, wędlina z indyka 20g, pomidor 10g, sałata zielona 5g,

masło 10g *(1) Herbata saga z sokiem 200ml

 

obiad
Rosół z makaronem literki jajeczne na wywarze drobiow-wołowym 250g, *(11,3)
Kotlet drobiowy w panierce 50g *(2,3)
''Młoda kapusta zapiekana z boczkiem i koperkiem 100g *(3)
Ziemniaki gotowane 100g

Kompot owocowy 200ml

 

podwieczorek

owoc jabłko, biszkopcik

2019-06-05 - środa

 

śniadanie
Pasta wiosenna z jajkami i szczypiorkiem 50g, ser gouda 20g, chałka z makiem 100g

masło 10g *(1) herbata z cytryną 150g, *(5)

 

obiad
Zupa koperkowa z ryżem zabielana na wywarze jarzynowym 250ml *(1.3)
Pierogi z owocami okraszone *(1,2,3,11)

Kompot owocowy 150g

 

podwieczorek: Owoc - Banan

 

2019-06-06- czwartek

 

śniadanie
Polędwica drobiowa 30g *(1), sałata zielona 5g, ogórki zielone 20g

masło 10g *(1), Weka, pieczywo mieszane 50g *(3) Herbata z sokiem owocowym 250ml

 

obiad
Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną na wywarze jarzynowym 250 g, *(1,11,3)
Kolorowy kociołek z gulaszem wieprzowym i papryką 50g *(3)
Kasza jęczmienna gotowana 100g *(3)
Buraczki gotowane tarte 50g

Kompot z owoców mieszanych 150g

 

podwieczorek

Galaretka owocowa kolorowa z bita śmietaną i rodzynkami 150g

2019-06-07 – Piątek

śniadanie 

Serek topiony 20g *(1), sałata zielona 5g, pomidor 10g, dżem 20g

ogórek zielony 10g, masło 10g, Pieczywo mieszane 50g *(3) Herbata z cytryną 150g

obiad

Żurek staropolski z ziemniakami na naturalnym zakwasie 250g, *(1,2,3,11)
Kotleciki jajeczne 50g *(2,3,11)
Surówka z kapusty kiszonej 70g
Ziemniaki 100g

Kompot owocowy z dodatkiem aronii 200ml

 

podwieczorek

Owoce sezonowe – Polskie Truskawki, biszkoptowa rureczka

Niepubliczne Przedszkole Ekologiczne
"Bajkowy Dworek"


Oświęcim, ul. Prusa 1
tel. 33 848 58 58
kom. 506 146 946
e-mail: biuro@bajkowy-dworek.pl
Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)